Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord
Sint-Lambrechts-Woluwe & Ukkel

Evaluatie

2020-2021 2de Evaluatie

De 2e evaluatieperiode (voor MCV 3e evaluatieperiode) komt bijna in zicht en zal starten vanaf maandag 17 mei 2021 tot en met zaterdag 12 juni 2021.

Onderstaande werkwijze is onder voorbehoud van de coronamaatregelen.

 

Hoe gaan we evalueren?

Elke leerling (instrument) legt een evaluatie één op één af in aanwezigheid van zijn/haar leerkracht en een collega (of extern jurylid). Spreek dus zelf een collega aan om je evaluaties te organiseren. De leerling is maximum 10 minuten op voorhand aanwezig in de academie (maak dus een gedetailleerd schema per leerling, zodat de leerlingen niet te lang in de academie blijven). Leerkrachten bekijken het evaluatieschema van de MCV (te vinden op teams/academie SLW & Ukkel/2020-2021/examenrooster voorstel MCV 2020-2021) en plannen geen evaluaties op momenten dat er  MCV-evaluaties zijn. Probeer dus de leerlingen hun evaluatie te laten afleggen op hetzelfde moment als hun lesmoment, zodat ze geen MCV les (of voorbereiding op hun MCV examen) missen. 

Ga naar volgende link en vul samen met je collega het formulier in:  2de Evaluatie voor de leraars.

De collega’s piano zullen voor hun evaluaties in de Georges Désirschool gebruik maken van de vleugelklas. Op data dat deze door hun niet gebruikt wordt, kunnen ook andere leerkrachten hiervan gebruik maken. In volgend schema ( te vinden op teams/academie SLW & Ukkel/2020-2021/2e Evaluatie/Tweede evaluatie in de vleugelklas) kan je dan je naam vermelden om de vleugelklas te reserveren.

Je kan hierover ook alles terugvinden op onze website: https://www.muziekenwoord.be/evaluatie/

 

Voor het vak groepsmusiceren wordt er permanent geëvalueerd.   

Wat wordt geëvalueerd?

Het te evalueren programma (aantal werken per graad, enz.) vind je nog steeds terug in teams onder ‘Evaluaties en concerten’. Lees goed de opmerkingen door op het einde van het document.

 

Via DKO3 geef je daarna het programma in van elke leerling. Dit doe je als volgt:
– Ga naar de DKO3 homepage en meld je aan
– Klik op ‘klassen’ zodat je leerlingenlijst verschijnt
– Klik op de naam van de leerling en daarna op portfolio/repertoire
– Selecteer je vak (vb. piano klassiek) en ook het schooljaar (2020-2021)
– Klik in het vak van schooljaar 2020-2021 op ‘+ toevoegen’
– Vul de tekstvelden in

 

Evaluatiefiches

Van zodra je je klas geëvalueerd hebt, vul je je evaluatiefiches in. Dit doe je als volgt:

 

– Ga naar de DKO3 homepage en meld je aan
– Klik op ‘klassen’
– Bovenaan kan je selecteren welk vak je wil evalueren
– Klik daarna op ‘evalueer deze klas’

Enkele  afspraken van onze academie bij het invullen van deze evaluatiefiches:

– Minimum 2 competenties per rol invullen (elke rol wordt ingevuld, zodat op de evaluatiefiches ook alle rollen verschijnen)

– Korte feedback invullen

– Indien er een evaluatie of ander concert of toonmoment gebeurd is, graag ook op de fiche melden. 

– Als alle evaluatiefiches volledig ingevuld zijn, gelieve dan ook een mail te zenden naar [email protected]  zodat de evaluatiefiches kunnen afgedrukt worden.

– Doe dit allemaal voor zaterdag 12 juni 2021, zodat de evaluatiefiches nog afgedrukt en uitgedeeld kunnen worden in de laatste volle werkweek van juni (20-25 juni = rapportweek + feedback geven). In deze laatste week worden ook de oudercontacten georganiseerd: contacteer de ouders met de vraag of ze een oudercontact wensen. Indien van wel, mogen de groepslessen hiervoor opgeschort worden. De wifi zou tegen dan zeker moeten werken.

 
 
 
 

2020-2021 1ste Evaluatie

– Voor de vakwerkgroep slagwerk klassiek: klik op volgende link: eerste evaluatie slagwerk klassiek: klik daarna op je naam en upload je materiaal in jouw map.
– Voor de vakwerkgroep zang klassiek: klik op volgende link: eerste evaluatie zang klassiek: klik daarna op je naam en upload je materiaal in jouw map.
– Voor de vakwerkgroep piano: klik op volgende link: eerste evaluatie piano: klik daarna op je naam en upload je materiaal in jouw map.
– Voor de vakwerkgroep MCV: klik op volgende link: eerste evaluatie MCV: klik daarna op je naam en upload je materiaal in jouw map.
– Voor de vakwerkgroep JPR: klik op volgende link: eerste evaluatie JPR: klik daarna op je naam en upload je materiaal in jouw map.
– Voor de vakwerkgroep woord: klik op volgende link: eerste evaluatie woord: klik daarna op je naam en upload je materiaal in jouw map.
– Voor de vakwerkgroep strijkers: klik op volgende link: eerste evaluatie strijkers: klik daarna op je naam en upload je materiaal in jouw map.
– Voor de vakwerkgroep blazers: klik op volgende link: eerste evaluatie blazers: klik daarna op je naam en upload je materiaal in jouw map.
– Voor de vakwerkgroep gitaar + harp: klik op volgende link: eerste evaluatie gitaristen: klik daarna op je naam en upload je materiaal in jouw map.

 
 
 
 

2019-2020 2de Evaluatie

Voor de vakwerkgroep slagwerk klassiek: klik op volgende link: tweede evaluatie slagwerk klassiek: klik daarna op je naam en upload je materiaal in jouw map.
– Voor de vakwerkgroep zang klassiek: klik op volgende link: tweede evaluatie zang klassiek: klik daarna op je naam en upload je materiaal in jouw map.
– Voor de vakwerkgroep piano: klik op volgende link: tweede evaluatie piano: klik daarna op je naam en upload je materiaal in jouw map.
– Voor de vakwerkgroep MCV: klik op volgende link: tweede evaluatie MCV: klik daarna op je naam en upload je materiaal in jouw map.
– Voor de vakwerkgroep JPR: klik op volgende link: tweede evaluatie JPR:  klik daarna op je naam en upload je materiaal in jouw map.
– Voor de vakwerkgroep woord: klik op volgende link: tweede evaluatie woord: klik daarna op je naam en upload je materiaal in jouw map.
– Voor de vakwerkgroep strijkers: klik op volgende link: tweede evaluatie strijkers: klik daarna op je naam en upload je materiaal in jouw map.
– Voor de vakwerkgroep blazers: klik op volgende link: tweede evaluatie blazers: klik daarna op je naam en upload je materiaal in jouw map.
– Voor de vakwerkgroep gitaar + harp: klik op volgende link: tweede evaluatie gitaristen: klik daarna op je naam en upload je materiaal in jouw map.