Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord
Sint-Lambrechts-Woluwe & Ukkel

FAQ
Frequently asked questions

Lessen voor een 2de instrument volgen kan enkel na akkoord van de directie. Hiertoe dient u het aanvraagformulier bijkomende opleiding instrument of zang in de richting muziek in te dienen.

Lessen voor een 2de instrument volgen kan enkel na akkoord van de directie. Hiertoe dient u het aanvraagformulier bijkomende opleiding instrument of zang in de richting muziek in te dienen.

Alle openingsuren vind je terug in de rubriek secretariaat.

Neen, begeleidingspraktijk komt in de plaats van samenspel in de middelbare graad en in de plaats van instrumentaal Ensemble in de hogere graad. Je moet dus niet beide vakken tegelijk volgen.

De lessen AMV zijn klassikaal maar zowieso zal de leerkracht er niemand zomaar uitpikken om op z’n eentje vooraan de klas te komen zingen, hoor! De lesstrategie voor een volwassenen-les is daarin toch wel verschillend van een jongerenklas.
We musiceren, o.a. zingen in groep, en leren zo allerlei muzielelementen kennen: een zin, dynamiek, toonhoogte, ritme, samenuitvoeren en klankaanpassing, … en nog zoveel meer. Het is een “doe”les in groep. En jullie leren op die manier je gehoor vormen, ritmes ervaren/herkennen, muzieknotatie begrijpen, … Heel uitzonderlijk komt het voor dat iemand niet kan/mag toon treffen: bvb. door stemknobbels. As deze persoon wel een tonengehoor heeft en ritmegevoel kan die gerust een lange muziekloopbaan bij ons volgen.

 Ja, je kan je verplichte lessen spreiden over 2 muziekacademies als je dat beter uitkomt. In dat geval ben je voor elke school voor 50% financierbaar. Meer uitleg op het secretariaat.

Naast het verplichte vakkenpakket zoals bepaald in het overzicht van de opleidingen kan je steeds -facultatief- vakken uit dezelfde richting (muziek en woord) en van dezelfde of een lagere graad volgen. Bij vakken uit een lagere graad wel opletten: als het gaat om een “tweede opleiding” moet er voldaan worden aan de in het schoolreglement gestelde voorwaarden en de aanvraagprocedure!
Men kan geen vakken uit een hogere graad nemen omdat die een vooropleiding veronderstellen.