Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord
Sint-Lambrechts-Woluwe & Ukkel

Rock, Pop, Jazz
Rock, Pop, Jazz
Previous
Next

Rock, Pop, Jazz

Kan het nu echt?

De academie van Sint-Lambrechts-Woluwe heeft reeds jaren een volwaardige afdeling waar iedereen terecht kan om pop, rock of jazz te leren. Laten we eens een aantal zaken verduidelijken: Iedereen kan er vanaf 12 jaar terecht ongeacht de leeftijd en ongeacht de voorkennis. Zelfs al heb je nog nooit muziek gespeeld in je leven dan mag je direct op het instrument van jouw keuze beginnen.

Het is een onderwijs op maat. Naargelang van je verwachtingen en niveau wordt je in een bepaalde richting en jaar geplaatst. Er zijn ook vrij veel mogelijkheden op gebied van welke vakken je mag/moet volgen en de frequentie van deze vakken.

Bijna alle instrumenten kunnen. Elektrische gitaar, bas, contrabas, keyboard, piano, fluit, sax, klarinet, trompet, bugel, trombone, accordeon, viool, drums, percussie, zang, enzovoort. Voor al deze instrumenten is er ook een vakspecialist aanwezig.

Er zijn veel extra mogelijkheden binnen de school. Zo hebben we ook een bigband, zijn er extra vakken mogelijk zoals muziektheorie of begeleidingspraktijk, en dit in verschillende combinaties. We bieden ook elektronische muziek aan, hebben een latin combo geven wereldmuziek en ga zo maar verder.

Je kan vakken wekelijks volgen, maar sommige vakken kan je ook modulair volgen.

Elk vak staat in het teken van pop, rock en/of jazz. Zonder uitzondering.

Elk vak wordt gegeven door topmuzikanten die ook een zeer actief bestaan hebben als uitvoerend muzikant. Ze weten dus waarover ze het hebben.

Aangezien het een officiële academie betreft, is het inschrijvingsgeld absurd laag voor wat je terug krijgt. (maar dan echt absurd laag)

Het is ook een dynamische afdeling die tal van activiteiten, concerten en workshops organiseert. En deze zijn 97,5% van de tijd bovendien nog eens gratis ook.

Er is een mogelijkheid om je voor te bereiden op het ingangsexamen conservatorium.